Koers, grafieken, marktkapitalisatie en andere metrics voor Fantom (FTM) | CoinMarketCap (2024)

Koers, grafieken, marktkapitalisatie en andere metrics voor Fantom (FTM) | CoinMarketCap (1)

€0.5792

1.29%(1d)

Fantom naar EUR grafiek

Gegevens laden

Een ogenblik geduld, de kaartgegevens worden geladen

Toevoegen aan watchlist

Fantom statistieken

Marktkapitalisatie

1.29%

€1,623,770,386

#53

Volume (24u)

55.17%

€54,216,338

#73

Volume / Marktkapitalisatie (24u)

3.34%

Verhandelbaar aanbod

2,803,634,836 FTM

Totale voorraad

3,175,000,000 FTM

Max. aanbod

--

Volledig verwaterde marktkapitalisatie

€1,838,852,517

FTM naar EUR converter

FTM

EUR

Koersontwikkeling

24u

Laag

€0.5716

Hoog

€0.5942

Hoogste koers aller tijden

Oct 28, 2021

(

3 years ago

)

€3.25

-82.17

%

Laagste koers aller tijden

Mar 13, 2020

(

4 years ago

)

€0.001822

+

31683.31

%

Historische gegevens bekijken

Populariteit

In watchlists774,443x

115th / 10.1K

Tags

PlatformEnterprise SolutionsDeFiAlles weergeven

Bezit u dit project?

Informatie over tokens bijwerken

Fantom markten

Alle paren

Gegevens laden...

Disclaimer: deze pagina kan affiliatielinks bevatten. CoinMarketCap kan worden gecompenseerd als je partnerlinks bezoekt en bepaalde acties onderneemt, zoals aanmelden en transacties uitvoeren met deze aangesloten platforms. Bekijk de Kennisgeving aan partners

Over Fantom

Wat is Fantom (FTM)?

Fantom is een platform voor smart contracts dat werkt met een directed acyclic graph (DAG). Het biedt gedecentraliseerde financiële (DeFi) diensten aan bij ontwikkelaars met behulp van zijn eigen op maat gemaakte consensusalgoritme.

Samen met zijn eigen token FTM, probeert Fantom problemen op te lossen die verband houden met platforms voor smart contracts, met name de transactiesnelheid, waarvan ontwikkelaars zeggen dat ze deze hebben teruggebracht tot minder dan twee seconden.

De Fantom Foundation, die toezicht houdt op het productaanbod van Fantom, ontstond oorspronkelijk in 2018. De introductie van OPERA, het mainnet van Fantom, vond plaats in december 2019.

Wie zijn de oprichters van Fantom?

De Fantom Foundation is opgericht door de Zuid-Koreaanse computerwetenschapper Dr. Ahn Byung Ik. Op dit moment is David Richardson de CEO van het platform. Hij is de voormalige CEO van Mid-Ocean Consulting.

Het team achter Fantom heeft voornamelijk uitgebreide ervaring op het gebied van full-stack blockchain-ontwikkeling en was gericht op het creëren van een platform voor smart contracts die schaalbaarheid, decentralisatie en beveiliging voorrang geeft.

Volgens de officiële website bestaat het team van Fantom uit gespecialiseerde ingenieurs, wetenschappers, onderzoekers, designers en ondernemers. De medewerkers zijn over de hele wereld gevestigd, wat overeenkomt met het ethos van een gedistribueerd platform.

Wat maakt Fantom uniek?

Fantom probeert een nieuw zelfgebouwd consensusmechanisme te gebruiken om DeFi en aanverwante diensten te vergemakkelijken op basis van smart contracts.

Het mechanisme, Lachesis, belooft een veel grotere capaciteit en afronding van transacties binnen twee seconden. Daarnaast staat het voor verbeteringen in de beveiliging ten opzichte van traditionele op algoritmen gebaseerde proof-of-stake (PoS) platforms.

Net als met Ethereum spreekt het project ontwikkelaars aan die gedecentraliseerde oplossingen willen implementeren. Volgens de officiële literatuur is het haar missie om "compatibiliteit tussen alle transactie-instanties over de hele wereld te garanderen."

Het eigen PoS-token, FTM, vormt de ruggengraat van transacties en maakt het mogelijk vergoedingen binnen te halen en te staken, samen met de gebruikersbeloning die bij staking hoort.

Om de ontwikkeling te financieren heeft Fantom in 2018, door middel van tokenverkoop, bijna 40 miljoen dollar opgehaald.

Hoeveel munten van Fantom (FTM) zijn er in omloop?

FTM is een 'proof-of-stake' (PoS)-token die feitelijk in meerdere uitvoeringen voorkomt.

De compatibiliteit van het platform met Ethereum betekent dat gebruikers een algemene ERC-20 FTM kunnen kopen, die automatisch wordt geconverteerd naar het eigen FTM zodra deze in hun wallet is ontvangen. Een andere versie van FTM is beschikbaar op Binance Chain waarbij deze gebruik maakt van de BEP2-standaard. Alleen de eigen FTM kan op het Fantom OPERA mainnet zelf worden gebruikt.

FTM heeft een totaal aanbod van 3,175 miljard tokens, waarvan er momenteel 2.134.638.448 FTM in omloop zijn. De rest wordt vrijgegeven volgens een schema dat loopt tot 2023.

Staking is een belangrijk onderdeel van tokenomics, waarbij een deel van het aanbod specifiek is gereserveerd voor het staken van beloningen voor gebruikers die FTM bezitten.

Hoe is het netwerk van Fantom beveiligd?

Fantom gebruikt een aantal op maat gemaakte proof-of-stake-algoritmen om diensten te verlenen en zijn netwerk te beveiligen. Het staat bekend als Lachesis en is een voorbeeld van een zogenaamd asynchroon byzantijns fouttolerant (aBFT) consensusmechanisme.

Door leiderschap bij netwerkdeelnemers weg te halen, vermijdt Fantom het risico van een goedkope aanval, terwijl staking verdere gebruikersprikkels toevoegt om operaties te beveiligen met behulp van FTM-token-holdings.

Waar is Fantom (FTM) te koop?

De FTM-token van Fantom is vrij verhandelbaar en is te vinden op grote beurzen zoals Binance, Gate.io en OKEx Korea.

FTM bestaat uit verschillende protocollen, waarbij de eigen OPERA-tokens van ERC-20, BEP2 en Fantom in omloop zijn.

Als cryptocurrency nieuw voor je is en je wilt weten hoe je Bitcoin (BTC) of een ander token kunt kopen, kun je hier meer lezen.

Gerelateerde pagina's:

Lees hier meer over Avalanche.

Lees hier meer over Neo.

Lees hier meer over Ethereum 2.0.

Is cryptocurrency nieuw voor je? Alle benodigde informatie staat beschreven in de speciale informatiebron van CoinMarketCap, genaamd Alexandria

Koers, grafieken, marktkapitalisatie en andere metrics voor Fantom (FTM) | CoinMarketCap (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kimberely Baumbach CPA

Last Updated:

Views: 5767

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kimberely Baumbach CPA

Birthday: 1996-01-14

Address: 8381 Boyce Course, Imeldachester, ND 74681

Phone: +3571286597580

Job: Product Banking Analyst

Hobby: Cosplaying, Inline skating, Amateur radio, Baton twirling, Mountaineering, Flying, Archery

Introduction: My name is Kimberely Baumbach CPA, I am a gorgeous, bright, charming, encouraging, zealous, lively, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.